Massatge Sonor

Taller de Massatge Sonor

El so, la música, ens afecta a tots els nivells, ja sigui biològic, afectiu-emotiu o mental. La comunitat científica se n’està fent ressò aportant dades i corroborant el treball dels musicoterapeutes. El Massatge Sonor sincronitza el nostre organisme amb sons i freqüències a través de la ressonància. Per a que un massatge sonor produeixi efectes saludables és bàsic que la qualitat del so i les freqüències o tons utilitzats siguin els adequats.

A Alquímia Musical fem Massatge Sonor RMP (Ressonància Musical Profunda), sistema creat i desenvolupat per Xevi Compte des de fa més de deu anys. Els bols tibetans són els instruments centrals, i com a peculiaritat destacada cal esmentar que en aquest sistema cada bol tibetà es correspon amb una nota musical concreta. D’aquesta manera, les relacions musicals que s’estableixen entre els diferents bols faciliten en la persona una experiència similar a estar enmig d’una coral o d’una orquestra, una experiència on la persona ressona profundament i intensa amb la riquesa dels harmònics i els tons produïts per aquests instruments.

A banda dels bols “musicals”, participen en el Massatge Sonor RMP altres instruments com piano, timbal xamànic, diapasons, didgeridoo, bols samplejats i Monoacord d’Immersió Acústica.

El Massatge Sonor en centres d’Educació Especial

Des del 2007 faig sessions de forma habitual en escoles d’educació especial. En aquesta etapa he viscut moltes experiències que han estat enormement enriquidores. Me les han aportat els nens i nenes, que, malgrat tenir determinades discapacitats, han mostrat allò diví a través d’un senzill somriure o una transparent mirada d’agraïment després de sentir la vibració d’un bol tibetà sobre el seu cos. No m’he cansat de sentir agraïment cap a ells i també cap a les mestres i els mestres que fan de la seva professió un acte d’amor. També sento un infinit agraïment cap a la vida, que m’està permetent dedicar molt temps a gaudir d’expandir la música i la vibració sonora d’una manera tan i tan profitosa.

El Massatge Sonor RMP (Ressonància Musical Profunda)

Massatge Sonor RMP (Ressonància Musical Profunda) és un sistema d’harmonització personal a través del so desenvolupat per Xevi Compte, fruït de la seva dedicació i investigació des de 1997. Xevi Compte és pianista, compositor, musicoterapeuta i especialitzat en el cant d’harmònics i instruments ètnics.

Un dels principals trets diferencials del Massatge Sonor RMP és l’estructura harmònica que presenten els bols tibetans que utilitza. Aquests estan afinats en uns tons molt concrets, que permeten determinades combinacions intervàliques entre ells i possibiliten la creació de les harmonies adequades per a conduir-nos a una experiència intensa i profunda.

Per al Massatge Sonor, Xevi Compte utilitza diferents instruments ètnics, com ara els bols tibetans, el gong xinès, el didgeridoo, les tinghes, la tampura, els harmònics vocals. Tots aquests instruments tenen en comú la gran quantitat d’harmònics que fan sentir de forma evident. Els harmònics o sobretons, són una de les claus en la que Xevi Compte basa el seu sistema de Massatge Sonor.

L’harmonia de les esferes es fa audible en l’oceà de vibracions produïdes pels bols tibetans. És interessant remarcar que el treball que Xevi Compte crea amb els bols tibetans és un treball d’una gran exquisidesa musical i harmònica. Entre ells es produeixen uns intervals musicals que permeten crear cicles de tensions i resolucions que resonen en el més profund de la persona, i la conviden a experimentar una vivència musical única.

L’existència és vibració. La vibració és so. Vivim en un univers sonor.
Som éssers sonors i tenim la capacitat de ressonar. En el Massatge Sonor ressonem amb les freqüències harmòniques dels bols tibetans i d’altres instruments ètnics que intervenen en el massatge sonor, i, a l’estar en contacte amb aquestes freqüències, naturalment, ens harmonitzem.

  • A nivell físic: les cèl·lules ressonen amb les diferents freqüències sonores.
  • A nivell afectiu: s’estoven les cuirasses, de forma que l’Amor que Som, flueix amb més facilitat de dins a fora i de fora a dins.
  • A nivell mental: s’esvaeixen les creences limitadores i els condicionaments mentals inconscients es van dissolent.
  • A nivell espiritual: la intensitat i la quantitat de freqüències  harmòniques ens donen l’oportunitat d’experimentar dimensions profundes i elevades del nostre ésser.

Per a més detalls i informació, contacta’ns

Pin It on Pinterest

Share This