TALLER DE MASSATGE SONOR 

El so, la música, ens afecta a tots els nivells, ja sigui biològic, afectiu-emotiu o mental. La comunitat científica se n’està fent ressò aportant dades i corroborant el treball dels musicoterapeutes. El Massatge Sonor sincronitza el nostre organisme amb sons i freqüències a través de la ressonància. Per a que un massatge sonor produeixi efectes saludables és bàsic que la qualitat del so i les freqüències o tons utilitzats siguin els adequats.

A Alquímia Musical fem Massatge Sonor RMP (Ressonància Musical Profunda), sistema creat i desenvolupat per Xevi Compte des de fa més de deu anys. Els bols tibetans són els instruments centrals, i com a peculiaritat destacada cal esmentar que en aquest sistema cada bol tibetà es correspon amb una nota musical concreta. D’aquesta manera, les relacions musicals que s’estableixen entre els diferents bols faciliten en la persona una experiència similar a estar enmig d’una coral o d’una orquestra, una experiència on la persona ressona profundament i intensa amb la riquesa dels harmònics i els tons produïts per aquests instruments.

A banda dels bols “musicals”, participen en el Massatge Sonor RMP altres instruments com piano, timbal xamànic, diapasons, didgeridoo, bols samplejats i Monoacord d’Immersió Acústica.

Musicoteràpia

El Massatge Sonor en Centres d’Educació Especial

Xevi Compte des de 2007 fa sessions de forma habitual en escoles d’educació especial. En aquesta etapa he viscut moltes experiències que han estat enormement enriquidores. Me les han aportat els nens i nenes, que, malgrat tenir determinades discapacitats, han mostrat allò diví a través d’un senzill somriure o una transparent mirada d’agraïment després de sentir la vibració d’un bol tibetà sobre el seu cos. No m’he cansat de sentir agraïment cap a ells i també cap a les mestres i els mestres que fan de la seva professió un acte d’amor. També sento un infinit agraïment cap a la vida, que m’està permetent dedicar molt temps a gaudir d’expandir la música i la vibració sonora d’una manera tan i tan profitosa.

Pin It on Pinterest

Share This